The Boys | Kausi 2 (2020) - arvosteluLuojat: Eric Kripke
Pääosissa: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty,
Dominique McElligott, Jessie T. Usher, Laz Alonso, Chace Crawford, Tomer Capone,
Aya Cash, Karen Fukuhara, Shantel VanSanten, Colby Minfie
Genre: Toiminta, Komedia, Rikos
Jaksoja: 8

Loistavan ensimmäisen tuotantokauden jälkeen on aika siirtyä Amazon Primen lippulaivasarjan toisen kauden pariin. Suuren suosion ansainnut sarja on todellakin onnistunut vangitsemaan kekseliäisyydellään ja rohkeudellaan, joten oli kiinnostavaa nähdä, mihin tarinaa vietäisiin tällä kertaa. Odotukseni kautta kohtaan olivat kieltämättä hyvin korkeat, enkä malttanut odottaa sen katsastamista. Onnistuiko sarja pitämään loisteliaan tasonsa yllä vai alkoiko konsepti rakoilemaan kehittyessään?


Sukellamme takaisin korruptoituneiden superihmisten täyttämään maailmaan, jossa sankareista yritetään tehdä sotilaita Yhdysvaltoja uhkaavien erikoistehtävien suorittamiseksi. Ensimmäiset testit on jo suoritettu ja idea tuntuisi kantavan hedelmää. Vought-yhtiöllä on kuitenkin yksi suuri riski leijumassa jatkuvasti ilmassa, mikä saattaisi kaataa koko korporaation - ja se on pahamaineinen yhdiste-V. Tämä kemikaali on siis syy superihmisten olemassaoloon, mikä tulikin jo viime kauden lopulla selväksi.

Kun maailma pyörii niin keskeisesti sosiaalisen median ja politiikan ympärillä, tällaisen tiedon vuotaminen julkisuuteen on vain ajan kysymys. Vought-yhtiö yrittää paineenalaisena peitellä asiaa julkisuudelta, mutta kun supereita alkaa löytymään jo joka puolelta maailmaa, alkavat lukuisat kysymykset nousemaan yhtiötä vastaan. Vought joutuu siis väkisinkin suurimman haasteensa eteen peittelemään jälkiään, puhumattakaan siitä, että heitä vastaan taisteleva omankädenoikeutta harjoittava ryhmä on myös heidän kintereillään.


Hughie, Butcher ja heidän vastarintaliikkeensä on kuitenkin yhtä tiukassa paikassa, kun heidän operaationsa epäonnistuu ensimmäisen tuotantokauden aikana. Vaikka onnistuminen ei ollutkaan kaukana, suuri ja paha Vought-yhtiö onnistui kuin onnistuikin luikertelemaan pois tukalasta tilanteesta. Määränpäänä Voughtin paljastaminen, ryhmä lähtee hyvin riskialttiille tielle koittamaan onneaan, kunnes pöydät kääntyvät yllättäen heitä vastaan suuremman voiman edessä.

Nyt tämä ryhmä joutuu maksamaan tekosistaan ja heidän päille on asetettu suuret hinnat. Toisella tuotantokaudella seuraamme, kuinka Hughie, Butcher ja heidän monipuolinen ryhmänsä yrittää kuumeisesti löytää ratkaisuja, jotta voisivat taas kääntää pelin jälleen kerran heidän ylilyöntiasemakseen, kun taas Vought alkaa pelaamaan kovilla tehdessään rohkeita muutoksia imagonsa uudistamiseksi ja säilyttämiseksi.


Kun tilanne vihdoin lähtee eskaloitumaan, sarja alkaa saamaan aivan uudenlaista nostetta siipiensä alle. Jo ensimmäiseltä kaudelta massiivisesti eskaloitunut asetelma suuntaa rohkeasti kohti tuntematonta ja tiilanne ei voisi muuttua jännittävämmäksi. Ei ainoastaan, että Butcher ja kumppanit alkavat toden teolla pistämään efektiivisesti kampoihin Voughtia vastaan, mutta sopimuksiinsa sidotut sankarit joutuvat tekemään vaativia valintoja ja ratkaisuja tulevaisuutensa varmistamiseksi.

Sarjan hahmot ovat edelleenkin loistavasti rakennettuja tapauksia kaiken kaikkiaan. Heidän tarinakaariaan viedään vakuuttavasti eteenpäin ja tasapaino niiden välillä on ihailtavaa seurattavaa. On upeaa seurata, kuinka erilaisia ja monipuolisia hahmot todellakin ovat, ja kuinka vakuuttavasti heidän välinen kemiansa kukoistaa näytöllä. Karl Urbanin esittämä Butcher oli ehdottomasti yksi ensimmäisen tuotantokauden mukaansatempaavimmista ja kiinnostavimmista hahmoista ja edelleenkin hän jatkaa upeaa lentoaan toisella kaudella.
 

Hänen välinpitämättömään ja sarkastiseen otteeseensa pystyy samaistumaan monella tavalla, mutta tällä kerralla hahmo tarjoaa myös paljon enemmän emotionaalisuutta. Se tekeekin hänestä paljon inhimillisemmän ja sympaattisemman tapauksen vastaanotettavaksi. Erin Moriartyn esittämä Starlight taas on alkanut kamppalemaan moraalisten valintojen kanssa. Kun Vought alkaa vaatimaan häneltä enemmän epäinhimillisyyttä, nainen ajautuu toisiin aatoksiin unelmistaan ja vaarallinen kaksoiselämä eskaloituu rakkauden tähden astetta riskialttiimmaksi.
 
The Boys -sarjan toinen tuotantokausi tarjoaa myös muutamia uusia tulokkaita, joista näyttävin on ehdottomasti Aya Cashin esittämä Stormfront. Seitsikkoon tiensä löytänyt sankari on aivan uudenlainen piristysruiske ryhmään, joka omalla sarkastisella ja suoraviivaisella luonteellaan horjuuttaa ryhmää entisestään. Stormfrontin lisäys aiheuttaa päänvaivaa etenkin Homelanderille, kun tämä selvästi yrittää päästä ryhmän uudeksi esikuvaksi. Tämä Antony Starrin esittämä itsekeskeinen keulakuva ei voi sietää huomion ulkopuolelle jäämistä ja kun uusi tulokas alkaa käymään hermoille, saamme hyvin mielenkiintoisen vastakkainasettelun sarjaan mukaan.


Ensimmäinen tuotantokausi onnistui vakuuttavasti ja näyttävästi vitsailemaan DC Comics -supersankarien kustannuksella, kun taas nyt oli selkeästi aika vääntää nupit kaakkoon ja siirtyä viimeisimpien DC-filmatisointien kimppuun. Toinen tuotantokausi ottaa silmätikuikseen Batman v Superman: Dawn of Justice- ja Justice League -elokuvat, joita on jo muutenkin valmiiksi rokattu maailmalla monellakin tapaa. Pienet yksityiskohdat, sekä viittaukset ovat etenkin DC-kannattajalle miellyttävää ja huvittavaa seurattavaa, sillä ne osaavat ajoittain olla niin röyhkeitä ja suoria kaiken kaikkiaan.

Sarja on tuotannollisesti todellakin onnistunut vakuuttamaan varteenotettavuudellaan. Ei ainoastaan, että tekniset aikaansaannokset yltävät edellisen kauden tasolla, mutta ne jopa ylittävät ne radikaalisella mahtipontisuudellaan. Visuaaliset efektit ovat näyttävämpiä ja rohkeampia, eikä lopputulos voisi miellyttää silmää enempää. Sarjan musiikki on jälleen kerran valikoitu osuvasti ja se tuo mukavasti lisää potkua sarjaan mukaansatempaavalla otteellaan.


The Boys -sarja jatkaa upeaa lentoaan toisen tuotantokauden muodossa. Jopa järkyttävän uskottava maailma avartuu entisestään, kun taistelu Voughtia vastaan yltyy ja eskaloituu kiehtovan radikaalisille teille. Toinen tuotantokausi on vähintäänkin yhtä laadukas kokonaisuus kuin edellinenkin, joten se on ihan preferenssikysymys kumpi niistä on itselle todellisuudessa miellyttävämpi. Se on kuitenkin varmaa, että sarja onnistuu vakuuttavasti jatkamaan tarinaa eteenpäin, eikä hätkähdä suurempien haasteidenkaan edessä. Tuleeko sarjalle jatkoa? Ehdottomasti. Ottaen huomioon sen suosion ja avoimen lopetuksen, se ei olisi todellakaan kaukaa haettua.


Kirjoittaja: Ilja Malakeev, 9.10.2020
Lähteet: kansikuva www.impawards.com, sarjan tiedot www.imdb.com, traileri www.youtube.com

Kommentit