A Star Is Born (2018) - arvosteluOhjaus: Bradley Cooper
Pääosissa: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliot
Genre: Draama, Musiikki, Romantiikka
Kesto: 2 tuntia 16 minuuttia

En odottanut tähtiä taivaalta, mutta halusin sekä nähdä, että kuulla jotain viihdyttävää ja kaunista. Tämä oli Bradley Cooperin debyytti ohjaajana, mikä on jo itsessäänkin aivan mahtava saavutus. Se on myös hyvin inspiroivaa meille aloitteleville ohjaajillekin, jotka haluavat tähän leikkiin joskus mukaan, mutta katsotaan kuitenkin vielä, että oliko tämä debyytti hyvä sellainen myös vai ei.


Pakko myöntää heti alkuun, että pystyin miltein heti sanomaan, ettei tämä tulisi välttämättä olemaan minun kuppini teetä. Vaikka toki onkin hyvin musiikkipainoitteinen ja draamalla täytetty teos - mistä normaalisti tykkään kovasti - se ei säväyttänyt minulta tukkaa päästäni kuitenkaan. Elokuva pitää sisällään hyvin yksinkertaisen tarinan konseptin - joka on muuten adaptoitu jo neljään eri otteeseen - mutta se heittää hyvin kaavailtuja ja valitettavasti myös ajoittain hyvin ennalta-arvattavia käännekohtia ja konflikteja sekoittamaan pakkaa. Tämä teki kokonaisuudesta paljon syvällisemmän ja koskettavamman kokemuksen kokonaisuudessaan, mutta tietyn sortin yllätyksellisyys jäi puuttumaan lopputuloksesta, joka olisi ehkä tehnyt elokuvasta paljon nasevamman meikäläisen mieleen.

Rakastin sitä millä tavalla ensimmäinen kolmannes oli rakennettu ja kuinka se eteni tarinassaan niin lämminhenkisellä otteella, joka taas piti minut jatkuvasti kiinnostuneena tarinan tulevista tapahtumista siitä eteenpäin. Viimeiset kaksi kolmannesta muuttuivat lämminhenkisestä ''hyvän olon'' tyylisestä tarinankerronnasta, hyvin rankkaan draamaan, minkä vuoksi itse tarinakin muuttui hahmovoittoisemmaksi tunteiden festivaaliksi. Se ei missään nimessä ollut huono juttu, mutta se ei vain tuntunut hellittävän tarpeeksi useasti draamansa kanssa, kun jonkin tason hellitystä olisi tarvinnut tilkka enemmän jo vastaanotettujen asioiden prosessoimiseen.


Tunnelmallisesti elokuva piti erittäin dramaattisen, mutta myös vastapuolena hyvin lämminhenkisen tunnelman alusta loppuun asti, joiden laadukkaasta tasapainottamisesta pidin yllättävän paljon. Draama oli hyvin osuvaa etenkin elokuvan lopussa, jossa se esitettiinkin ehkä toimivimmalla tavalla sen enempää paljastamatta. Elokuvan lopetus oli hyvin sydäntäsärkevä, mutta samalla sitä lämmittävä hetki, joka varmisti sen, että siitä jäisi vaikuttava jälkimaku.

Musiikki oli aivan mahtavaa kaikessa kokonaisuudessaan. En löydä tarpeeksi sanoja kuvatakseni, kuinka osuvasti ja hyvin nämä kappaleet oli kirjoitettu sekä esitetty elokuvassa, kun puhutaan sellaisista nimistä kuin Lady Gaga ja yllättäen myös itse Bradley Cooper, joka vakuutti minut monestakin eri asiasta tämän elokuvan aikana, mitä en tiennyt hänen osaavan ennakkoon. Tämä elokuva on hyvin vakuuttava pala esikoiselokuvatuotantoa ja aivan ansaitusti sai Oscar-pystinsä parhaan kappaleen kategoriassaan.


A Star Is Born on laadukas elokuva, joka lopulta yllätti minut positiivisesti, mutta ei siltikään häikäissyt yhtä paljon kuin muita tahoja. Bradley Cooper teki mahtavaa työtä tuodessaan tämän tarinan näytölle uudestaan näinkin vakuuttavalla otteella taitavan ryhmänsä avustuksella. Jos olet itse musiikin ystävä tai hyvin draamapohjaiseen tarinaan kääntyvä tunteilija, niin tämä elokuva sopinee oikein hyvin, mutta en usko, että ihan jokaisen makuun sopivaa on kuitenkaan. Joka tapauksessa tämä on oikein mainio elokuva kokonaisuudessaan!Kirjoittaja: Ilja Malakeev, 27.3.2019
Lähteet: kansikuva ja elokuvan tiedot www.imdb.com, traileri www.youtube.com

Kommentit

  1. Tää yllätti mut tosipositiivisesti. En kuitenkaa täysiä pisteitä antais. Loistavaq laulantaa oli 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu oli kyllä yllättävän hieno draamaelokuva, mutta en kyllä itsekään täysiä pisteitä olisi pystynyt antamaan. Musiikki oli aivan mahtavaa kertakaikkiaan!

      Poista

Lähetä kommentti